ТЕХНОЛОГІЇ ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ


ПЕРШІ СТРАВИ

СУП КВАСОЛЕВИЙ

Квасолю перебирають, ретельно промивають під проточною водою. Підготовлену квасолю заливають холодною водою з розрахунку 2-3 л. води на 1000гр. квасолі і заливають для набухання на 5-8 год. Потім воду зливають. Квасолю заливають чистою водою та варять без солі го готовності. Підготовлену нарізану шматочками цибулю обсмажують на олії  2-3 хв. , потім додають підготовлену нарізану шматочками моркву та пасерують, періодично помішуючи , за температури  100 0 С 5-10 хв. У воду закладають підготовлену нарізану кубиками картоплю , доводять до кипіння(1-2 хв.).  Потім додають пасеровані овочі, та відварену квасолю та варять за слабкого кипіння до готовності(25-30 хв.) . За 5 хв. додають сіль. У готову страву кладуть масло вершкове, доводять до кипіння (1-2 хв.). 



ДРУГІ СТРАВИ

М'ЯСО КУРЯЧЕ, ТУШКОВАНЕ У СМЕТАННОМУ СОУСІ

Підготовлене куряче філе  охолоджене ріжуть шматочками, злегка обсмажують на сковороді з олією, нагрітою до 150-1600 С, упродовж 5-10 хв.  Потім пасерують підготовлені та нарізані цибулю та моркву. До мяса додають нарізану картоплю, пасеровані овочі, заливають сметанним соусом і тушкують до готовності за температури 1000 С . За 5-10 хв. до готовності додають сіль та зелений горошок.

 

СОУС: борошно нагрівають на сковороді до світло-жовтого кольору, охолоджують, додають до нього ¼ частину води та добре  перемішують до утворення однорідної маси. Далі вливають решту води  невеликими порціями і варять 5-7 хв. при безперервному помішуванні. Додають сметану і варять ще 3-5 хв. Готову масу проціджують і доводять до кипіння.


ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ

Підготовлену яловичину  пропускають через м’ясорубку Підготовлену  капусту шаткують. Підготовлені нарізані шматочками цибулю та моркву тушкують на олії  з додаванням невеликої кількості води (бульону) в закритій посудині за температури 1000 С протягом 10 хв. Підготовлений рис відварюють до напівготовності в підсоленій воді (20-30 г. води). Усе змішують, додають сіль. Сформувати невеличкі  довгасті котлети вагою 70-75 гр. Деко для запікання змастити олією і викласти ліниві голубці в один шар. Для заливки зєднати  томатний сік та сметану. Отриманою сумішшю залити деко з лінивими голубцями і запікати в духовці  за  температури 1800 С  до готовності протягом 45-50 хв. 



САЛАТИ

САЛАТ З МОРКВИ ТА ЯБЛУК

 

У моркви видаляють верхні забруднені та гнилісні місця. Після цього її ретельно промивають під проточною водою, обдають окропом, розрізають скибочками або натирають на тірці. Яблука перебирають, видаляють пошкоджені місця,  миють   під проточною водою, видаляють насіннєві місця. Яблука  нарізають соломкою або натирають на тірці. Заправляють олією, солять, додають цукор та обережно перемішують.