ОРІЄНТОВНИЙ ОБ'ЄМ СТРАВ


Згідно "Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах", затвердженої наказом МОН і МОЗ України від 17.04.2006 р., п.1.6: розподіл їжі за калорійністю протягом дня повинен бути таким: сніданок - 25%, обід - 35%, підвечірок і вечеря - по 20%. Тривалість сніданку, підвечірку і вечері - по 20 хв., обіду - 25-30 хв. Об'єм їжі повинен відповідати віку дитини.

Орієнтовний об'єм готових страв та окремих продуктів для дітей різних вікових груп

(у грамах)

 

Назва страви

Об’єм їжі для дітей (вікові групи)

до 1 року

від 1 до 3 років

від 3 до 5 років

від 5 до 6 (7) років

Каші або овочеві страви

(на сніданок або вечерю)

100

150-180

180-200

200-250

Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо

100

150-180

150-180

150-180 (200)

Супи, бульон

100

150

150-200

200-250 (280)

М’ясні або рибні страви

40-50

50-60

60-70

70-80 (100)

Компоти, киселі

100

100-120

120-150

150-180 (200)

Гарніри, у т.ч. комбіновані

90

100

120

130 (150)

Фрукти, соки

50-80

50-80

80-100

100-130 (150)

Салати із свіжих фруктів і овочів

40

40-50

40-50

50-60

Хліб житній (на день)

10

30

50

60

Хліб пшеничний (на день)

60

70

100

110